Tijdens de retreats die Marijke organiseert, maak je onder andere kennis met Kundalini Yoga.
“Toen Marijke mij vroeg om hier de lessen te gaan geven werd ik ontzettend blij. Want mijn liefde voor Ibiza is net zo groot als die voor Kundalini Yoga. In 2016 was ik op het eiland met twee vriendinnen en heb toen besloten dat ik terug kom om les te geven. Dit betoverende eiland heeft mij geraakt, vooral de magische touch op sommige plekken op het eiland heeft mijn hart gestolen”.

“De eerste lessen Kundalini Yoga die ik zelf deed zette mij in een aantal innerlijke processen waar ik op dat moment aan toe was. In die tijd versnelde die processen, ik kreeg visueel veel te zien en emotioneel brak ik door een aantal blokkades, door de kracht van de dynamische oefeningen met mantra’s en meditaties. Oftewel – wauw, dit is yoga voor een innerlijke reis. En dat niet alleen, de klachten die ik destijds had van fibromyalgie zijn waanzinnig verminderd. Daarom wou ik deze kennis door geven, de kennis die Harbhajan Singh Khalsa (Yogi Bhajan) naar het westen bracht in de jaren ’70.
Gelukkig heeft mij het gevoel van compleet zijn, toen ik voor het eerst op een yoga mat stond (vinyasa yoga) steeds opnieuw ontmoet. Ik kan op de mat helemaal bezig zijn met mijzelf, alles wat door mij heen gaat en mijn levenspad. Maar ook zijn er momenten waarop ik de mat laat liggen, er niets mee doe en dan ook een aantal zaken negeer. 
Nu werk ik, na het volgen van Kundalini Teacher training level 1, bij Gurumarka in Nederland in mijn yoga studio en zie ik bij iedere leerling ook processen die hun bezig houden. Het is geweldig dat ze de ruimte voelen in de studio en lessen om dat proces te delen en er met een intentie mee aan de slag te gaan.” 

Het primaire doel van Kundalini yoga 
is om het volledige potentieel van menselijk bewustzijn in elk individu te ontwaken; dat wil zeggen, ons bewustzijn herkennen, dat bewustzijn verfijnen en dat bewustzijn uitbreiden naar ons onbegrensde zelf. Verhelderen van elke innerlijke dualiteit, creëren van de kracht om diep te luisteren, cultiveren van innerlijke stilte, top presteren in alles wat we doen voor het vervullen van jou oneindige én persoonlijke doel.

Het is een dynamische vorm van yoga waarbij een reeks oefeningen ‘Kriya’ wordt gevolgd. Een Kriya is een serie houdingen, posities, ademhaling (adem-technieken) en Sanskriet klanken die samenwerken tot een specifieke uitkomst zoals: ondersteunen organen, chakra balans, balans autonome zenuwstelsel, flexibiliteit wervelkolom en mentale en fysieke ervaring. Vooral het werken aan de sterke rug is de kern van Kundalini, hierin zit je hormoonsysteem, zenuwstelsel, je ledematen – je rug bepaalt veel van je vitaliteit.