Loslaten is moeilijk – verbrandritueel

Het maakt niet uit hoe destructief een gewoonte is of hoe teleurstellend het uiteindelijke resultaat. Wanneer we kwetsbaar, emotioneel zijn en het moeilijk hebben, komen gewoontes om de hoek kijken. Ze zijn voorspelbaar en ze voelen ‘veilig’. je leven. Want loslaten wat we kennen en iets nieuws opbouwen is moeilijk.

Het vraagt om moed, vertrouwen en doorzettingsvermogen. Het vraagt ook een zekere schop onder je kont als je op het punt staat om voor het oude vertrouwde te kiezen, terwijl je weet dat het je doodongelukkig zal maken. “Want wat als het deze keer wel goed gaat.” Dat gaat het niet en dat weet je maar al te goed.

Mindfulnesstechnieken

  • De kernvaardigheid van mindfulness is het doorbreken van de automatische piloot
    Om je te leren in het hier en in het nu te leven, je bewust te zijn van je innerlijke gedachte- en  gevoelswereld.
  • We lossen op wat we kunnen en wat niet valt op te lossen moeten we accepteren.
  • Acceptatie ontstaat als we het onaangename toelaten, zonder beperkingen zonder te evalueren of te oordelen en zonder een poging om iets vast te houden of weg te werken.
  • Alleen nadenken over zaken wat echt nodig is en niet nadenken over zaken waar we niks aan kunnen veranderen.

Stiltewandeling

We zijn vaak zo druk met van alles dat we ons niet meer de tijd gunnen om even helemaal stil te zijn. Wandelen in stilte in de natuur geeft rust en ruimte in je hoofd. Ga bewust langzamer lopen. Richt je aandacht op jezelf, je lijf, je ademhaling, je bewegingen of op je omgeving, de geluiden, de geur. Gebruik al je zintuigen. Laat de natuur op je te laten inwerken. De stiltewandeling is voeding voor je geest, maar ook voor je lichaam. Je komt tot rust, spanningen vallen van je af, je krijgt nieuwe energie en ondertussen ben je ook actief bezig.

Hoofdmassage

Tijdens een Hoofdmassage sessie worden 32 punten op het hoofd zacht aangeraakt. Door deze aanraking wordt het hoofd uitgenodigd de overbodige gedachten, blokkades, emoties, oordelen en conclusies die altijd opgeslagen zijn geweest, los te laten.   Een hoofdmassage sessie ruimt dus letterlijk jouw hoofd op. Het hoofd, de geest en het lichaam ontspannen. Er komt weer ruimte en rust in het hoofd.