Vinyasa flow

Bestaat uit sequences van asanas die vloeiend, rustig en beheerst in elkaar overgaan op het ritme van de adem. Deze stijl van yoga stelt je in staat om het totale lichaam wakker te maken en het contact met het lichaam te hervinden. Ons afstemmend op de sensaties in het lichaam en het gevoel van de adem, laat ons hoofd tot rust komen, in de toegenomen ruimte in het denken dat zo ontstaat wordt het mogelijk jezelf te herkennen voorbij de beelden die je hebt over jezelf. Dit brengt verstilling en een gevoel van heel zijn en vreugde. De lessen duren 90 minuten, omdat deze in verhouding veel dieper gaan dan die van 60 minuten, Een klas bevat altijd een warming up, een actief gedeelte, een rustiger grond gedeelte en een meditatief slot, in de  lessen van de yoga filosofie en mindset gegeven om mensen mee te nemen in de attitude van yoga: het ongehecht observeren van de fenomenale wereld.

Kundalini Yoga

Yogi Bhajan, meester in Kundalini Yoga, heeft de technieken vanuit het eeuwen oude yoga systeem doorleeft. De krachtige technieken zijn naar het westen gebracht en zoals Yogi Bhajan zegt: ‘leren zelf is niet genoeg, we moeten leren hoe we leren’ – ‘We zijn wijsheid nodig’ – ‘Ons gevoel voor persoonlijke indentiteit en de basis hiervan, is aan het verschuiven’. De Kundalini energie is opnieuw ontdekt en toegankelijk gemaakt voor iedereen.

Tijdens de lessen van 90 min maken we kennis maken met aantal termen: Kriya, Pranayama, Mantra, Asana’s, Mudra’s en Bhanda’s. Dit zijn onder andere yoga houdingen, ademhalingen technieken, klanken en energiesloten die samen komen in een serie houdingen. Kundalini yoga is dé wetenschap voor het ontstaan van verandering en versterkt de uitstraling van een uitgebreid leven. Het verbeter de mens zijn: kracht, schoonheid, emotionele balans, bewustzijn, intuïtie, relatie(s), creativiteit, elimineert negatieve gewoontes en versterkt het hart.

Omdat er een veel technieken samen gebracht zijn, is elke les anders. De focus van een Kriya richt zich op een specifieke uitkomst en zal helder worden tijdens de les. De les is voor iedereen toegankelijk,